Diplomaat Mare Tropp elust Hollandis: vestlusõhtu 4. juunil

Teisipäeval, 4. juunil kell 17.00 räägib raamatukogu suures saalis oma elust ja tööst Hollandis diplomaat Mare Tropp, kelle dokumentaalfotode näitust "Teine vaade Hollandile" saab juunikuus näha trepigaleriis.

Diplomaat Mare Tropp töötas Hollandis Haagis asuvas Eesti saatkonnas asejuhi ja konsulina aastail 2018-2022. Sellest ajast pärinevad fotod, mis on saanud näituseks "Teine vaade Hollandile".

Mare Tropp: "Kuigi Madalmaade Kuningriik jääb territooriumi suuruselt Eestile alla, elab seal ligi 18 miljonit inimest. Jah, kevaditi õitsevad põldudel tulbid ja mõnes kohas on säilinud vanu tuulikuid, aga võrreldes populaarse kuvandiga on riigi nägu märksa paljutahulisem.
...
Eesti Vabariigi Haagi saatkonnas töötatud aastatesse jäi COVID-19 pandeemia, millega kaasnesid ranged, igapäevast elu seiskavad piirangud. Enamus näitusel väljas olevaid fotosid pärineb just sellest perioodist. Esimest korda peale Teist Maailmasõda kehtestati riigis öine komandanditund. Mõneti ajendatuna piirangutest vallandus riigis protestide laine ja osa tollastest meeleoludest on jõudnud fotodele. Teistpidi kasvas kogukonnatunne, inimesed tulid koduseinte vahelt rohkem välja ja pilt naabrite ühisest tänavapeost ei olnud haruldane. Hollandlasi iseloomustab tugev individuaalne eneseväljendus. Ei peljata teistest erineda või oma emotsioone välja näidata – püüdsin neid hetki läbi fotosilma tabada."

Peale vestlust suures saalis vaatame koos autoriga tema dokumentaalfotode näitust trepigaleriis.

Sündmus Facebookis

Vestlusõhtu on tasuta, olete oodatud!